Flightscope

Een Flightscope is een apparaat dat het traject van de balvlucht meet. Tevens meet het ook wat de club doet voor en na het raken van de bal. Zodra het clubhoofd onder heuphoogte is, meet het apparaat hoe de club tegen de bal aan komt. Hierdoor meet de Flightscope de o.a. de stand van het clubblad, de zwaaibaan, de invalshoek en de snelheid. Op het moment dat de bal door de lucht vliegt, meet het apparaat de totale balvlucht. Denk hierbij aan hoogte, snelheid, afstand, spin en nog meer. Zowel de getallen van het clubhoofd en de balvlucht worden weergegeven. Hierdoor wordt het lesgeven inzichtelijker en krijgen we (eindelijk) een beeld van het raakmoment van de bal, dat 1/200 seconde duurt. De Flightscope X2 Elite is het nieuwste model in deze reeks en is geupdate met de aller laatste technologiën en werkt op Doppler effect principe. Deze techniek wordt ook toegepast in het leger als het gaat om het analyseren van de vlucht van kogels en raketten. Super nauwkeurig dus!

Apps
Door gebruik te maken van de VX2 en de Skills app via de iPad krijgen we een mooie, duidelijke en begrijpbare weergave van de meeting.

VX2 app
Dit is de “hoofd” app. Deze wordt voornamelijk gebruikt tijdens lessen en fittingen. Hier komen alle 25 parameters aanbod. We krijgen hierdoor een heel helder beeld van de golfswing en balvlucht.

Flightscope screen 3 Flightscope screen 4

Skills app
De Skills app geeft ons de mogelijkheid om ons golfspel te testen. Door verschillende testen te doen krijgen we een goed beeld in de sterktes en zwaktes van de golfer.

Flightscope screen 1 Flightscope screen 2

Voor wie is de Flightscope X2 Elite geschikt?
Iedere golfer die zijn of haar golfspel serieus neemt zou gebruik moeten maken van een Flightscope. Na elke sessie krijgt u een print-out via de mail gestuurd van de sessie.

Level 2 Flightscope Instructeur
Bij de Beemster Golfschool hebben we een Level 2 Flightscope Instructeur. Dit houdt in dat de golfprofessional u precies termen zoals, D-plane, smashfactor en spinloft en grafieken zoals de acceleration profile en speed profile kan uitleggen. Tevens kan de golfprofessional u helpen met het maken van verschillende tabellen als het gaat om club- en ballfittingen zodat er een duidelijk beeld ontstaat. Ook het maken van een persoonlijk afstandstabel behoort tot de mogelijkheden.

myflightscope.com
Tevens is het mogelijk om je gratis aan te melden bij myflightscope.com. Uw sessie wordt dan automatisch geupload naar uw profiel zodat u thuis alles nog eens rustig kan bekijken en vergelijken. Maken we tijdens een sessie gebruik van de Skills app, dan worden je gegevens weergegeven op een wereldwijd leaderbord. Hoe hoog kunt u eindigen?

Nieuwsgierig?
Maak een afspraak via golfschool@kavel2.nl of kom een keer langs en Master your passion!